Hacker -fglass

Annonse


Galopperende antall trojanske hester

Hacker -fglassEn trojansk hest er et lite program, som kan gi andre uønsket tilgang til PC’en. Når det er lastet ned på maskinene åpner det for pålogging av andre. Disse programmene lastes ofte ned sammen med spam, eller filer som lastes ned på nett.

Den danske avisen Politiken hevder at det nå er 40 forskjellige hackerprogram ute i omløp. Det mest kjente er Back Orifice, som ser ut til å ha mistet mye av sin tidligere popularitet. Mange program som brukes til hacking kan også brukes til vanlig systemadministrasjon.

– Vi gjorde et forsøk for om lag ett års tid siden på å finne ut hvor mange program som var tilgjengelige, sier seniorkonsulent Stein Møllerhaug i Compaq Norge.
– Det er mange som forsøker å relansere andres program under nytt navn, og det er noen program går under forskjellig navn. Men så vidt vi klarte å fastslå, så var det om lag 115 forskjellige program. Men det er ikke sagt at vi hadde den fullstendige oversikten, og det kommer nye program til.

Trojansk hesteveddeløp

På oversikten til de danske internettkonsulentene VIGILANTe Neupart & Munkedal står listet opp 134 forskjellige trojanske hester.

Annonse


Satan (Security Administrator Tool for Analyzing Networks) var navnet på det første »uautoriserte» program for »systemadministrasjon», og skapte frykt hos mange vanlige brukere, for at deres datamaskin skulle bli misbrukt. En maskin som står bak en brannmur skal være trygg for programmet, som skapte stor debatt om datasikkerhet.

For kuriositetens skyld: Den trojanske hesten Satanz Backdoor bruker TCP-port 666.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse