Annonse


Er 1-krones-telefonen tilbake?

I disse dager kjører Expert-kjeden en kampanje hvor Motorolas Talkabout t2288-modell med wap selges mot innlevering av en liten mynt med hull i – og underskrift på en abonnementsavtale med Telenor Mobil med ett års varighet.

Er 1-krones-telefonen tilbake?

– Dette er nok et engangs-stunt fra oss, sier markedsdirektør Trygve Moe i Expert Norge AS, som driver elektrokjeden Expert.

Tilbudet er tidsbegrenset til to uker, men Næss forteller at det er flere tusen Motorola-telefoner til salgs i kjedens 400 utsalgsteder.

– De går unna som bare det, forteller en ekspeditør i en Expert-butikk i Oslo.

Annonse


Telenor Mobil benekter at de sponser kampanjen, men avviser ikke at dette dreier seg om restene av partiet som ble kjøpt inn til påskekampanjen, da Motorola-telefonen ble solgt for 998 kroner.

– Det er et restlager, men det er ikke snakk om et restsalg av den grunn. Vi selger dem ikke så billig nå for å bli kvitt dem før nye modeller kommer, men for å markere at vi er markedsledende i Norge, sier Moe.

Mobilt Internett

Moe påpeker også at tilbudet gir en inngang til mobilt internett som innebærer en nedgang fra 4-5.000 kroner til 1 krone.

– Da de første wap-telefonene kom i små antall i fjor høst var det ventelister for å skaffe seg for eksempel Nokias 7110-modell til 4-5000 kroner. I dag kan man altså få tilnærmet samme funksjonalitet for en krone, sier han.

1-krones-telefonen ble erklært død etter at markedet ble mer kvalitetsbevisst, og flere tror jordfestelsen er permanent.

– Jeg har ingen tro på at 1-kronestelefonen kommer tilbake. Vår erfaring er at kundene vil ha kvalitet, sier Jim Carlsen i Klart Svar, som ikke har planer om slike kampanjer.

Men det kan andre ha.

– Jeg tror at når et titall nye tjenestetilbydere vil inn på markedet for mobiltelefoni vil vi i økende grad se en bundling av telefoner og abonnement. Da vil ikke prisen på mobiltelefonen spille så stor rolle. I bedriftsmarkedet, hvor operatørene kan tegne store gruppeavtaler, tror jeg mobiltelefonene vil bli slengt med på kjøpet, sier Jan Gunnar Næss i Dangaard Interntional Norge (som er operatøruavhengig distributør).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse