Enitellogo ny

Annonse


Enitel kjøper ID ComNet

Enitellogo nyEnitel vil med dette vesentlig styrke sin satsingpå bedriftsmarkedet, spesielt innenfor datakom-, Internett- og ASP(Application Service Provider, heter det i en melding fra Enitel.

Enitel overtar hele ID ComNet AS, med unntak av Groupware-divisjonen. Denne skilles ut i et eget selskap i forbindelse med oppkjøpet.

Kjøpesummen er 356,7 millioner kroner ( tilsvarende 100 prosent av aksjene). Betalingen skjer både som kontanter og ved utstedelse av nye aksjer i Enitel.

– Oppkjøpet innebærer en betydelig økning av vår andel av datakom-markedet, og vil ytterligere bidra til å posisjonere oss som en sterk utfordrer i telemarkedet, sier adm. direktør Øyvind Hauge i Enitel. Selskapet vil etter kjøpet ha over 25 prosent av datakom-markedet i Norge.

Annonse


ID ComNet AS er et privateid aksjeselskap, med hovedkontor i Bergen og avdelingskontorer i Oslo og Stavanger. Den virksomheten som Enitel nå kjøper er forventet å få en omsetning på rundt 250 millioner kroner inneværende år, med et resultat før finans, skatt og avskrivninger på rundt 10 millioner kroner. Selskapet har mer enn 10.000 bedriftsabonnementer og 90 ansatte.

– ID ComNet AS er en av de ledende aktørene innenfor integrerte kommunikasjons-løsninger her i landet, og har opparbeidet en betydelig kompetanse og kundebase på dette området som vi nå vil bygge videre på, sier Hauge i en melding fra Enitel.

. – Blant annet vil vi raskt kunne tilby ASP, en tjeneste som gjør det mulig for bedrifter å abonnere på ulike applikasjoner hos en ekstern leverandør, da ID ComNet AS allerede har bygget opp et tjenestetilbud og kundegrunnlag innenfor dette feltet, sier Hauge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse