Annonse


Nå er wap 1.2 snart klart

Nokia WAP Toolkit 2.0 er et gratis programmeringsverktøy som lar pc-utviklere skrive, teste og debugge wap 1.1- og wap 1.2-applikasjoner. Verktøyet inneholder også flere simulatorer, ikke minst en konsepttelefon, for å teste avansert 1.2-applikasjoner, som push-tjenester.

Skal føre an

Med Nokias WAP Toolkit 2.0 kan wap-utviklere lage komplette applikasjoner uten behov for håndsett eller tilgang til operatørinfrastruktur. Det skal være lett å både teste og demonstrere applikasjonen via Nokias medfølgende WAP Server eller via en hvilken som helst webserver på nettet. I tillegg kan man lagre og åpne applikasjoner rett fra den lokale maskinen.

– Gode applikasjoner er viktig både for wap og for Nokias visjon om det mobile informasjonssamfunn. Med kombinasjonen av Nokias WAP Server og den siste versjonen av WAP Toolkit gir vi utviklere mulighetene til å bygge tjeneste som vil føre an i dette raskt ekspanderende markedet, sier Pertti Lounamaa, direktør i Nokia Internet Communications.

Annonse


Mange muligheter

Funksjoner i Nokia WAP Toolkit 2.0:

 • Wml- og wmlscript-editorer for å opprettet og editere statisk wml- og wmlscript-innhold.
 • Støtte for begrenset wap 1.2 funksjonalitet, inkludert push-tjenester, wml og wmlscript.
 • Terminalsimulatorer, inkludert en eksakt simulator for Nokias 7100-serie, som kjører wml-lesere for å kunne sjekke wap-innhold.
 • En begrenset versjon av Nokias WAP Server for å teste nye applikasjoner.
 • Verktøy for testing og debugging, som viser detaljert informasjon om kjøringen av applikasjonene.
 • Grafisk verktøy som lar deg konvertere gif- og jpeg-bilder til wmbp-formatet, samt at det lar deg modifisere bildene.
 • Testapplikasjon i kildekode som kan brukes til å starte med.
 • Støtte for både vcard- og vcal-funksjonen i Outlook, som er henholdsvis vedlegg for kontakt- og kalenderdatabasen.

  Populært verktøy

  For øyeblikket har langt over 100.000 utviklere allerede lastet ned de forrige versjonene av WAP Toolkit fra Nokia. Du kan laste ned den nye versjon gratis hvis du er registrert i Nokias WAP Developer Forum på www.forum.nokia.com

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse