Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Handspring ble undervurdert

Handspring, selskapet bak lommedatamaskinen Visor, legges ut på børsen i dag. I en emisjon i går gikk ti millioner av selskapets aksjer for 20 dollar stykket, 1 dollar mer enn forventet.

Opprinnelig var verdien på Handsprings aksjer spådd til å ligge på mellom 19 og 21 dollar (henholdsvis 167 og 184,4 kroner), men det ble i mai justert ned til mellom 17 og 19 dollar (henholdsvis 149,3 og 167 kroner).

Likevel klarte Visor-selskapet å heve nesten to milliarder kroner da ti millioner aksjer ble solgt for den opprinnelige antatt prisen i går, skriver CNET.

Ventet økning

Det har gått sakte på den amerikanske teknologibørsen Nasdaq den siste tiden, med en gjennomsnittlig omsetning på mindre enn ni milliarder kroner de siste ti ukene. Men i disse dager skal tolv nye selskaper noteres, og analytikere forventer en omsetning på nesten åtti milliarder denne uken.

Likevel forventes det at når Handspring går i handel som ”HAND” i dag, vil de bli beskjedent mottatt i forhold til pangstarten Palm hadde, med en pristopp på 165 dollar (1.449 kroner) første dag, melder CNET.