Annonse


StarOffice 5.2 klar for desktoppen

Noe forsinket er StarOffice 5.2 med norsk stavekontroll ferdig. Etter planen skulle Sun Norge distribuere kontorpakken nå i juni. CD-ene har ankommet Oslo, men selve utsendelsen skjer først over sommeren.

Satser på statlige etater

– Gjennom et tidsskrift vil vi dele ut cirka 70.000 komponenter, og i tillegg vil vi sende ut CD-en til en rekke statlige etater og institusjoner, forteller Terje Biringvad, markedsdirektør i Sun Norge til ITavisen.no.

Ennå finnes ingen norsk meny for 5.2 men selskapet håper på å igangsette dette arbeidet i løpet av høsten. Foreløpig må man nøye seg med en meny på dansk, engelsk eller svensk..

Enkeltkomponenter kan lastes ned

Til høsten lanserer Sun også sin StarPortal. Gjennom denne portalen blir det mulig å hente ned enkeltapplikasjoner på PC, PDA, Palm osv. ved å gå via en server. Ved å gå inn på denne tjenesten kan du laste ned en Java-applet og bruke StarOffice.

Annonse


– Våre komponenter er Java-baserte, og 70 prosent av applikasjonene går i dag på Java-plattformen, sier Biringvad.

– I takt med utviklingen av det trådløse Internett vil alt etter hvert bli komponentbasert. Det vil bli stadig mer vanlig å hente ned data på andre enheter enn PC-en.

Biringvad har troen på at applikasjonene tilhørende StarOffice vil bli tatt mer i bruk med utbredelsen av tynne klienter.

Ønsker å bli ASP-leverandør

Det er gjennom internettleverandører som Nextra at Sun Norge vil distribuere StarPortal. Bedrifter skal også få muligheten til å ta den i bruk som en ASP-løsning.

– Vi er meget opptatt av at ASP-erne skal tilby våre tjenester, både på programvaresiden og hardwaresiden, understreker Biringvad.

Han påpeker at båndbredden til nå har vært en utfordring men at også dette nå vil løse seg. Med utbredelsen av applikasjoner på nett er det en forutsetning at man har servere til å ta seg av lagringen. På dette området mener Biringvad at Sun stiller godt rustet med sine servere.

Nedlasting av StarOffice 5.2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse