Annonse


Linux dytter ut Windows CE

For når Compaq nå står i spissen for lanseringen av Open Handheld Program, et initiativ som skal stimulere nyskaping og utvikling på håndholdte datamaskiner, vil det til dels gå på bekostning av Microsofts operativsystem Windows CE.

Når man legger inn Linux på iPAQ vil det per i dag ikke være noen mulighet til å få Windows CE tilbake igjen. Allikevel er det viktig å huske at det fremdeles vil være Windows CE som er standard på de fleste iPAQ-modellene.

Stimulere innovasjon

Linux er et system med åpen kildekode, kjent blant utviklere for å være både fleksibelt og kraftig. Som del av initiativet skal selskapet sørge for utviklere kan eksperimentere på IPAQ med applikasjoner for Linux.

Annonse


– Ved å starte Open Handheld Program håper vi å sette fart på det fremtidige potensialet til håndholdt databehandling, og tennstarte nye oppfinnelser på Linux-plattformen, sier visepresident Bob Iannuci i Compaqs forskningsavdeling.

Compaq lanserer samtidig gjennom Open Handheld Program et nettsted for utviklere.

Ikke tilgjengelig

iPAQ er foreløpig ute på markedet i USA, med operativsystem fra Microsoft. Det finnes ingen versjon av maskinen med Linux installert tilgjengelig for vanlige forbrukere, men kildekoden til programvaren og videre instruksjoner er tilgjengelig på www.handhelds.org.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse