Oslo Børs

Annonse


Startproblem etter børsnotering

Oslo BørsMange av de nye selskapene har gjort det heller dårlig etter sin børsintroduksjon. Totalindeksen ligger nå 0,3 prosent høyere enn ved årsskiftet, skriver Aftenposten.

Det er heller ikke riktig at alle IT-aksjene har falt voldsomt. Siden nyttår har ikke IT-indeksen falt mer enn 5,5 prosent, altså langt mindre enn flere av selskapene som er tatt opp til notering i mellomtiden.

For stiv pris på emisjoner

Selskapene har selvsagt et ønske om at kursen skal stige i ukene etter børsnotering, men er det tatt for stiv pris i emisjonen, blir det vanskeligere å få med de nye aksjonærene når det er behov for mer penger.

I forkant av en børsintroduksjon testes gjerne investorene for hvor mye de er villige til å betale for aksjene. Så settes emisjonskursen ut fra det. I et aksjemarked som svinger mye kan prisen endre seg i løpet av få dager, og dermed blir prisingene likevel gal.

Annonse


Falt 48,4 prosent

Jobbformidleren Stepstone har fått merke det. Siden første børsdag har kursen til selskapet falt 48,5 prosent. En av de få vinnerne av nykommerne på børsen i år, er SOL. Etter halvannen uke på børs er oppgangen 8,3 prosent.

I dag blir to nye selskaper tatt opp ved børsen; Webcenter Solutions og Customax. Customax er et programvareselskap som leverer løsninger til e-handelsselskaper. Webcenter Solutions leverer programvare og konsulenttjenester.

De to selskapene kan få en stri økt med å etablere seg på børsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse