Annonse


Hitchhiker’s Guide blir wapspill

Det amerikanske spillhuset Activision, som står bak slagere som Quake og klassikeren Zork, skal sørge for at hele tolv tekstbaserte spill fra utvikleren Infocom blir konvertert til wap.

Tekst-eventyr

Gjennom en lisensavtale med H2G2, som blant annet har laget waptjenesten wap.h2g2.com, skal Activision også sørge for at spillet ”The Hitchhiker’s Guide to The Galaxy” blir tilgjengelig på wap. Spillet er naturligvis basert på den bestselgende boken med samme navn, skrevet av Douglas Adams.

Infocom laget i 1984 et tekstbasert eventyrspill fra Hitchhiker’s Guide, som solgte over 350.000 eksemplarer, og har forlengst blitt et ettertraktet samlerobjekt. Spillet er heldigvis kodet om til Java og derfor kan du nå spille denne klassikeren på nett, på www.douglasadams.com/creations/infocomjava.html.

Det nye wapspillet fra H2G2 vil være en nylansering av det 16 år gamle tekstspillet.

Annonse


Mange spill

Flere andre spillselskap har gått inn i arbeidsavtaler med Nokia for å lage wapspill, og over 300 utiklere har registrert seg i Nokias Mobile Entertainment Developers program som ble lansert på spillkongressen E3 Expo 2000 i Los Angeles for noen uker siden.

Oxford Softworks, den engelske spesialisten på brettspill, skal konvertere ti spill gjennom Mobile Entertainment Service for wap. Svenske Net Entertainment har også annonsert at de skal lage syv nye spill for mobiltelefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse