Annonse


Telenor er klare for GPRS

General Packet Radio Service, GPRS, vil gjøre det mulig for mobilbrukere å være konstant oppkoblet til internett, samtidig som det vil gi en overføringshastighet mange ganger bedre enn den vi har på mobiltelefoner i dag.

I rute

– Vi er i rute, og vel så det. Alle våre basestasjoner er oppgraderte og klare for GPRS. Det eneste som gjenstår for oss er å oppgradre de boksene vi har i sentralen, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Systemet benytter fortsatt det gamle nettverket for GSM, så hittil har det stort sett bare vært snakk om å legge inn ny programvare.

Annonse


Komplett dekning

Dekningen på det oppgraderte nettverket vil være fullstendig over hele landet, men naturlig nok kraftig konsentrert i sentrale områder.

– Vi tåler mer trøkk i Oslo enn vi gjør på Finnmarksvidda, sier Amundsen.

Opplevd hastighet på GPRS vil være avhengig av hvor mange som bruker nettet samtidig der du befinner deg, og også hvor god dekningen er.

Kommer telefonene?

De siste sentrale oppgraderingene hos Telenor vil bli gjennomført i tredje og fjerde kvartal i år, og da gjenstår det bare å se om telefonprodusentene holder sine løfter om å komme ut med GPRS-telefoner før årsskiftet.

– Det som virkelig blir spennende å se er om vi får det nødvendige volumet på nye terminaler som støtter GPRS, slik at folk kan begynne å bruke det, sier Amundsen til wapland.no.

Forløpig er det ikke bestemt hvordan brukerne skal betale for å bruke GPRS, men det ligger an til at vi får en ordning hvor vi betaler for hvor mye data vi overfører i stedet for en tidsbasert prising, siden man alltid er oppkoblet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse