Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia-hjelp til døve ører

Nå skal det bli mulig for hørselshemmete å bruke et større utvalg av Nokias telefoner, da mobilprodusenten har oppgradert sitt teleslyngesystem for nye apparater.

Nokia Inductive Loopset LPS-3 er utviklet for bruk på Nokia 3210, samt 8200- og 8800-serien. Utstyret består av en ledning som slynges rundt brukerens hals og tilsluttes undersiden av mobiltelefonen. Utstyret veier ikke mer en 60 gram

Ny og forbedret

LPS-3 sender tale fra telefonen til høreapparatet, og sørger for optimalt lydnivå og redusering av bakgrunnsstøy. I tillegg er den nye slyngen utstyrt med en egen knapp for å svare på innkommende samtaler, slik at du slipper å bruke tastene på telefonen i det hele tatt når noen ringer deg.

Forgjengeren til LPS-3, Nokia LPS-1, var det første produktet av sitt slag i verden. Før den tid var tunghørte som brukte hørselsapparat utestengt fra mobiltelefoni på grunn av forstyrrelser skapt av de digitale signalene. Nå støtter alle høreapparat denne teknologien, hevder Nokia.