citrix ned

Annonse


Kritisk i Citrix

citrix nedToppsjefen i Citrix, Ed Iocobucci, uteble denne uken fra en stor kundekonferanse i London. Startskuddet for konferansen gikk dagen etter at selskapet hadde varslet de elendige tallene for andre kvartal.

Citrix er posisjonert i ASP-markedet (Aplication Service Providers), både som programvareleverandør og tjenestetilbyder. ASP er ansett for å være en av de store vekstområdene innen databransjen.

Dårlig profitt

Likevel måtte Citrix mandag fortelle analytikere og investorer at selskapets profitt ville bli meget dårligere enn forventet.

Analytikerne hadde regnet med at selskapet ville tjene 21 cent per aksje men mandag estimerte ledelsen at selskapet ikke ville tjene mer enn mellom 9 og 11 cent per aksje.

Annonse


I London gikk en årlig kundekonferanse for selskapets kunder av stabelen, og det ble fort kjent at selskapet toppsjef, Ed Iacobucci, ville utebli fra konferansen.

Lisensproblemer

De elendige estimatene fra selskapet forklares med endringer i lisensieringsavtalene på visse kontorer, samt en mer moderat vekst i markedssegmentet for store selskaper.

Ingen i Citrix ønsket å kommentere saken ytterligere enn dette, men gjentar til stadighet at selskapets utsikter er »meget gode».

19. juli kommer den endelige tallene fra selskapet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse