Annonse


Wap forteller hvor du er

Teknologien som tas i bruk er utviklet av København-selskapet infologi.com, og bruker rundt fem sekunder til å lokalisere mobiltelefonen på GSM-nettet. Riktignok har liknende teknologi vært kjent en god stund, men Mobilix hevder å være de første til å faktisk tilby systemet for vanlige brukere.

Systemet fungerer med Sim ToolKit, wap eller HTML og åpner for tjenester som tar utgangspunkt i akkurat hvor brukeren måtte befinne seg. For eksempel vil en tenkt applikasjon kunne si deg veien til nærmeste vinmonopol, minibank, eller bensinstasjon.

Hvor er ditt hjertes utkårede?

En av de planlagte applikasjonene for det nye posisjoneringssystemet er en kontakttjeneste som finner ut om din livs store kjærlighet befinner seg rett rundt hjørnet. Etter hvert kan man vel også se for seg tjenester som gjør at man enkelt kan finne utro partnere 🙂

Annonse


Ellers jobber infologi.com med en løsning innen m-handel for automater og billettjenester. Denne vil gjøre det mulig å betale for brus, sjokolade og bilvask med mobiltelefonen. Løsningen vil være oppgraderbar ved hjelp av nye SIM-kort, og støtter de fleste grensesnitt, inkludert wap, sms, xml, gprs, ussd og bluetooth.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse