Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Under én prosent har wap

Selv om over halvparten av svenskene har hørt om wap, er det bare én av åtte som har noen videre interesse for teknologien, hevder en fersk undersøkelse fra IDC.

Forsknings- og analyseselskapet International Data Corporation (IDC) har undersøkt svenskers forhold til wap. En undersøkelse uten de helt store positive wap-konklusjonene.

0 prosent har wap

Det viser seg at 24 prosent av befolkningen i Sverige har hørt om wap, men er usikker på hva det egentlig er for noe. 18 prosent har en viss kjennskap til teknologien, men er uinteresserte. Faktisk er det bare 11 prosent av svenskene er interessert i wap.

Ifølge rapporten fra IDC har under en halv prosent av befolkningen mobiltelefon med wap-leser.

Vil bruke wap som web

Blant de som visstnok var interessert i wap, var de fleste opptatt av å kunne bruke mobilt internett til mer eller mindre det samme som de bruker vanlig stasjonært internett til, slik som e-post, banktjenester, og informasjonssøking. En av fire wapentusiaster syntes også det hørtes spennende ut med shopping på wap, ifølge IDC.

Forøvrig hevder rapporten at svenske forbrukere gir blaffen i hvilken internettilbyder de bruker. De fleste er forøyde med den tilbyderen de har nå, og de fleste har fremdeles den samme avtalen som de inngikk da de kjøpte modem og PC.

For de som vil tilby wap-tjenester vil det være svært viktig å gå inn i gunstige avtaler med teleoperatørene, heter det i rapporten.