Annonse


Første e-handelkommune

Med elektronisk bestilling og betaling av varer regner kommunen med å spare minst to millioner kroner i året, melder Newswire.

E-varehus

Kommunens e-handel foregår i første rekke med lokale småbedrifter. Målet er å samle kommunen og den lokale handelsnæringen i et elektronisk varehus kalt Askim Virtuelt, med tilbud om alt fra dagligvarer til kapitalvarer.

Rundt 20 bedrifter er allerede tilknyttet systemet, som er utviklet av HolteProsjekt.

For kostbart

– Tradisjonell, manuell behandling av ordre og faktura er altfor kostbart. Vi har nå erstattet dette med elektronisk informasjon i alle ledd i handelsprosessen, sier it-sjef Vegard Eliassen i Askim kommune.

Annonse


Bystyret vedtok å rasjonalisere anskaffelsesprosessen i kommunen i mai 1999. Ifølge Eliassen var det i begynnelsen et problem å få næringslivet i Askim til å skjønne fordelen ved dette systemet. – De har nok vært vant til at salg av varer og tjenester til kommunen har gått av seg selv, sier han.

– Vi har utviklet en pakke der de lokale bedriftene tilbys både programvare og kompetanse for å kunne møte kommunens nye krav til handelspartnere. Bedriftene slipper dermed tunge investeringer og blir samtidig mer konkurransedyktige mot private kunder, sier prosjektleder Helge Simonsen hos HolteProsjekt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse