Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia til 85 kroner i dag

I går ble prisen på Telia-aksjen bestemt: 85 kroner, som er i det øvre av forventet prisleie. Og klokken 12.00 id ag, tirsdag, noteres det svenske statseide teleskapet på Stockholmsbørsen.

Telia (ny logo 2000)
Det svenske Næringsdepartementet bekjentgjorde mandag at de vil selge 30 prosent av Telia til 85 svenske kroner per aksje. Det priser selskapet til 255 milliarder svenske kroner.

I utgangspunktet var det forventet at aksjekursen skulle ligge på mellom 70 og 92 svensker kroner. Det er forventet at kursen vil kunne stige over 85 kroner etter børsnotering i dag.

Stor interesse

Næringsdepartementet opplyser at etterspørselen har vært så stor at staten vil bruke muligheten til å selge ytterligere seks prosent. Tegningen skal ha vært overtegnet fire ganger.

De som ønsket mellom 100 og 400 aksjer (en halv og to børsposter) vil få kjøpe etter ønske. De som har etterspurt mer enn dette vil ikke få kjøpe alle aksjen de ønsket seg.

– Jeg er meget fornøyd med at regjeringen har nådd målet om å gjøre teliaaksjen til en folkeaksje, sier næringsminister Bjørn Rosengren i en pressemelding.

Kan bruke aksjer

– Ledelsen i selskapet gis med dette en bra forutsetning for å utvikle selskapet på samme vilkår som konkurrentene, med tilgang til kapitalmarkedet og muligheter til å bruke egne aksjer ved stratetgiske oppkjøp, sier minsiteren.

Klokken 9.00 i dag holder Rosengren en pressekonferanse. Klokken 12.00 noteres Telia på A-listen på Stockholsbørsen.