Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia med verdenspremiere på 3G

Vi venter alle i spenning på UMTS, og nå har Nokia lykkes i å gjennomføre verdens første waptjeneste over tredje generasjons mobilt bredbåndsnett i Kina.

Det er 3G-teknologien WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) som ligger til grunns for det kommende brede mobilnettet. Nokia har et testsystem på plass i Kina med nettverkselementer og terminaler, som de drifter i samarbeid med det kinesiske informasjonsdepartementet

Nokia har lignende systemer installert rundt omkring i verden, blant annet i Hongkong, Finland, og Japan. Når WCDMA kommer i allmenn drift kan vi vente oss en mobil oppkoblingshastighet til Internett på opp til 384 kbit/s.

WCDMA er en av standardene i tredje generasjons mobilnett og går også innunder fellesbetegnelsen UMTS.