Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Godt kjøp for begge

– Telenors kjøp av Sonofon er en god handel for begge parter. Sonofon har fått en «intelligent mor» i Telenor og nordmennene kjøper det danske mobilselskap som har de kundene som ringer mest, sier den danske teleanalytiker John Strand til ITavisen.no.

Arnt Sommerlund
– Prisen er høy, men Sonofon koster det selskapet koster. Kjøper man en leilighet på Aker Brygge må man betale mer for den enn et krypinn på Ammerud, sier Strand, som har jobbet noen år i Norge.
– Det er ingen tvil om at Sonofons aksjonærer har »gjort boksen», sier Strand.

– Sonofon er også Danmarks mest innovative mobilselskap, men jeg tror også at Telenor har mye å tilføre danskene når det gjelder mobilt Internett, Zalto og SMS, for bare å nevne noen norske spesialiteter. Sonofon kan på sin side bidra med gode kunnskaper om bedriftsmarkedet, sier Strand.

– Sonofon er på en måte Danmarks NetCom – et privat eiet selskap som kom tidlig inn på markedet og tok opp konkurransen med det statseide Tele Danmark. Men jeg tror også at Tele Danmark, som er landets største mobiloperatør, vil tenke seg nøye om nå, sier Strand.

Tele Danmark kontrollerer som kjent sammen med sin amerikanske hovedaksjonær Ameritech vel 40 prosent av aksjene i NetCom. Tele Danmark presenterer sitt kjøpsprospekt for NetCom i dag, etter at tilbudsplikten ble utløst i mai da danskenes eierandel oversteg 40 prosent.