Annonse


Ericsson kan kutte mobilproduksjon

Bakgrunnen for at svenskene ikke lenger ser det som avgjørende å beholde produksjonen av mobiltelefoner skal være ønsket om et høyere tempo i produksjonen.

Hellstrøm sier produsenter i Taiwan, som allerede lager stasjonære og bærbare pc-er for en rekke kjente merkenavn, kan komme til å tjene på en omlegging av bedriftskulturen i Ericsson. Noen konkret partner ble imidlertid ikke nevnt.

For dårlig tempo

– Hver gang vi snakker om industrien rundt mobilt internett vet vi at dette kommer stadig raskere, sa Hellström til reportere på en teknologikonferanse i Taiwan.

Annonse


Analytikere har gitt Hellström mye av æren for å ha snudd utviklingen i Ericsson i riktig retning. De kritiserer like vel selskapets sendrektighet når det gjelder å få varer på plass i hyllene.

Tjener på konkurransen

– Vi trenger et mye bredere produktspekter, og det er mulig vi har trodd at vi kunne klare alt selv. Det går bare ikke, sa Hellström.

Selv om Ericsson gjennomgikk en restrukturering i april for å rette innsatsen mot mobilt internett, venter Hellström hard konkurranse fra produsenter av andre typer terminaler, som pda-er.

Veksten i dette markedet vil kreve utvikling av infrastrukturen for mobilt internett, ett område der Ericsson er markedsledende.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse