Annonse


Betaler 14,5 mrd. kr for Sonofon-del

Telenor overtar GN Great Nordics nåværende aksjepost i Sonofon på 53,5 prosent for 13,1 milliarder danske kroner, tilsvarende ca. 14,5 milliarder norske kroner.

Telenor vil også overta GN Great Nordics lån til Sonofon på 548 millioner danske kroner. De resterende 46,5 prosent av Sonofon eies av det amerikanske telekomselskapet Bell South. Kjøpet må godkjennes av danske og europeiske myndigheter (EU).

Størst på dansk mobil

Sonofon er Danmarks nest største mobiloperatør med ca. 900 000 mobilabonnenter og en markedsandel på ca. 30 prosent og ca. 35 prosent av trafikken i mobilnettet, opplyser Telenor.

Selskapet opererer et landsdekkende GSM 900 og GSM 1800 nettverk.

Annonse


Vil inn i EU

— Vi er fornøyd med å ha lykkes i å overta 53,5 prosent av aksjene i Sonofon. Investeringen i Sonofon bekrefter vårt mål om å bli en betydelig operatør i det europeiske markedet. Kombinert med vår posisjon i Norge vil denne investeringen styrke vår posisjon som et ledende telekommunikasjonsselskap i Norden, som er verdens mest avanserte marked innen mobilkommunikasjon, sier konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen, i en pressemelding.

– Markedet for mobile internettjenester vil bli mye større enn det tradisjonelle telefonimarkedet. Sonofon har til hensikt å ha en dominerende rolle i utviklingen av dette nye markedet i Danmark. Med Telenor som vår nye strategiske partner vil vi ha enda bedre muligheter for å realisere våre visjoner,» sier Ulrik Bülow, administrerende direktør i Sonofon.

Danmark har ca. 5.4 millioner innbyggere, og en mobilpenetrasjon på ca. 56 prosent.

Credit Suisse First Boston har vært finansiell rådgiver for Telenor i forbindelse med kjøpet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse