Annonse


Mobilrapport viser wap-kunnskap

– Nordmenn er på verdenstoppen når det gjelder mobiltelefoner. Stikkordet er tilgjengelighet. Ute og i sin egen stue. Dette har resultert i at også salget av trådløse telefoner har tatt av, sier Rune Tufte, salgsdirektør i Siemens Communication Devices.

Telefon på do

MMI har gjennomført en undersøkelse på oppdrag fra Siemens, hvor det går frem at halve Norge har trådløs telefon i hjemmet.

Den store eksplosjonen i trådløs telefoni har tilsynelatende gjort oss mer effektig: 70 prosent av Norges befolkning utfører en annen aktivitet samtidig som de snakker i trådløs telefon. 28 prosent av mennene ser på TV mens de skravler, mens 4 prosent har som vane å ta med seg telefonen inn på do.

Annonse


34 prosent av kvinnene lager mat med mobil eller trådløs i hånden, mens bare 16 prosent av norske menn gjør det samme.

Vet om wap

Undersøkelsen kartla også hvor godt det norske folk vet om en såpass ny teknologi som wap. I overkant av halvparten av norske menn visste hva wap er, mens denne andelen ligger under 50 prosent hos kvinnene.

34 prosent av de spurte mennene oppga muligheten for å sende og motta e-post som den viktigste funksjonen for en wap-telefon, mens sport og nyheter havnet på 9 prosent.

Fasttelefonen dør ut

Ellers hevder undersøkelsen at hele 84 prosent av norske kvinner har tilgang til mobiltelefon.

– Fasttelefonens dager er snart talte. Garantert. Årsaken er at forbrukerne forlanger bedre sikkerhet, kvalitet og ikke minst mobilitet enn de gjorde før. Snart har vi én telefon, med ett nummer enten vi er ute eller hjemme, sier Tufte i en melding fra Siemens.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse