Annonse


iFinger rett opp

Avtalen innebærer at de aller fleste av forlagets CD-rom og online-utgivelser de neste tre årene vil være basert på iFingers teknologi.

Gjennombrudd

– Avtalen med OUP er et gjennombrudd for oss. Den gir oss et enormt utviklingspotensial og er med på å skaffe vår teknologi millioner av brukere i årene som kommer. Kontrakten representerer en forventning på hele 10 millioner brukere og 50 – 100 millioner kroner i inntekter innen 2003, som er en firedel av iFingers antatte markedpotensiale, sier adm. direktør Per André Ødegård i iFinger i en pressemelding.

Oxford University Press er verdens største, og kanskje mest prestisjefylte, universitetsforlag, som årlig produserer mer enn 4.000 nye bøker. Forlaget har 60 kontorer rundt om i verden, og flere millioner brukere.

Forlaget, som trykte sin første bok i 1478, møter nå nye utfordringer i en ny tid ved hjelp av norsk IT-teknologi. En rekke av forlagets ordbøker og oppslagsverk kan ved hjelp av iFinger benyttes på en ny og enklere måte. Produktene kan lastes ned fra iFingers internettside, eller kjøpes som CD-rom og installeres i PC-en.

Annonse


Sprett-opp-ord

Med iFinger trenger ikke brukerne lenger gå ut av nettsiden de er inne på for å slå opp et ord.

Du holder ganske enkelt pekeren over det ordet de vil vite mer om, så “popper” det umiddelbart opp en dialogboks med ønsket informasjon, enten det er leksikale opplysninger eller ordbok-oversettelser.

– Vi har utviklet en teknologi for elektronisk bruk av oppslagsverk som er raskere, billigere og enklere enn både papirutgaver og CD-ROM, hevder Per Ødegård i iFinger.

Flere kontrakter

IFinger hevder flere store forlag velger det norske selskapetss teknologi for å formidle sine oppslagsverk elektronisk. iFinger oppgir at de allerede har inngått flere eksklusive avtaler med de største forlagene i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Storbritannia.

Nå står store avtaler med forlag i Italia, USA og Frankrike for tur. Også det store tyske forlaget Klett har lisensiert iFinger for 14 av sine produkter.

– Dette er antakelig den største elektroniske lisensavtalen som noen sinne er inngått med et tysk referanseforlag, forteller Per Ødegård.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse