kinobilletter

Annonse


Få kjøper kinobilletter på Internett

kinobilletterDet er adm. direktør Kjell Arne Orseth i Filmweb AS som sier dette til ITavisen.no.

Seks norske kinoer tilbyr i dag publikum å bestille billetter via Internett eller mobiltelefon. Best mottatt har tilbudet vært i Sandvika utenfor Oslo. Der utgjør det elektroniske billettsalget nå to prosent av den totale omsetningen, ifølge Orseth.

Få mobile kjøpere

Totalt blir det solgt et sted mellom 500 og 1.000 elektroniske billetter i uka gjennom kinoenes bestillingssystem. Hovedtyngden av de elektroniske billettene blir solgt via Internett. Den mobile tjenesten synes knapt nok på salgsstatistikken.

Tror på målsetting

– Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner om Internett og mobiltelefon som salgskanal. Tilbudet har omtrent ikke vært markedsført. Vi har derfor fortsatt stor tro på at vi skal nå målsettingen om at 10 prosent av salget skal skje elektronisk innen halvannet år, sier Orseth.

Annonse


Kinoene i Oslo og Bergen har til nå ikke vært med i ordningen. Begge steder regner man imidlertid med å kunne tilby elektroniske billetter i løpet av sommeren. Når de kommer med, regner Orseth med at det for alvor vil bli fart på salget.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse