Annonse


Wapland.no fikk møte R520

Med Ericssons nye telefon R520 tar mobilgiganten et nytt skritt i retning av et mer tidsriktig design, med kombinasjon av ulike farger, dristigere utfoming av taster og ikke minst telefonens høytalerdel.

Versjonen vi fikk hendene på var i kobber og sølv. Sammen med de fem mørke stripene i telefonens høyttaler og de avlange sorte tastene gir dette telefonen en ”tiger look”.

Fremdeles antenne

For alle som har investert i handsfree og annet ekstrautstyr til T28 eller R320s er det godt å vite at dette utstyret også kan benyttes på R520. Størrelsen på telefonen er den samme som på R320s med unntak av tykkelsen. Her havner R520 et sted mellom R320 og R380 (PDA-telefonen).Swang, Espen Irwing

Annonse


Telefonen har den samme utvendige antennen som sine forgjengere, en detalj jeg hadde håpet vi ville bli spart for på kommende telefoner fra Ericsson. Ellers er batteriet flyttet noe lenger ned enn på R320, noe som gjør at R520 ligger godt og avbalansert i hånden.

Innvendig revolusjon

Men det er først og fremst inni at de virkelig store endringene har skjedd. R520 har Bluetooth og den kan dermed kobles til PC, nettverk eller en hvilken som helst annen innretning med tilsvarende teknologi.

Med et Bluetooth headset trenger du ikke en gang å ta telefonen opp av lommen når du skal ringe eller besvare samtaler. Telefonen har også høytalende funksjon. Denne er såpass fiffig innrettet at når du legger telefonen til øret kobles høytaleren automatisk ned og du kan bruke apparatet som en ordinær telefon.

…venter ikke forgjeves

Den store revolusjonen ligger imidlertid i GPRS, som gjør at du kan være på nett kontinuerlig og motta for eksempel trafikkmeldinger eller e-post i samme øyeblikk som den er sendt. Dette åpner for en rekke nye tjenester, og R520 er utviklet for å kunne ta nytte av disse. Telefonen benytter 900, 1800 og 1900 MHz, og kan sende høyhastighetsdata via HSCSD.

Men selv om telefonen i praksis er ferdig utviklet må vi nok vente et års tid før den dukker opp i butikkene. Men den som venter på noe godt…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse