Annonse


UUNET bygger nettplantasje

De nye fasilitetene på Vollebekk i Oslo, i de tidligere lokalene til Schibsteds trykkeri, kobles direkte til UUNETS globale nettverk gjennom fiberoptisk kabel. Lokalene er utviklet for å kunne tilby globale og lokale bedrifter tjenermaskin-fasiliteter med fokus på høy sikkerhet.

I følge UUNET skal løsningen være egnet for ASP-er, virtuelle ISP-er, webportaler, webservere, e-handelsbedrifter og andre virksomheter med behov for mye båndbredde.

Gir infrastruktur

Salg- og markedsdirektør Jan Ola Rotnes opplyser at UUNET både vil betjene nyoppstartede selskaper og etablerte virksomheter.

Rotnes neber UUNETs globale nett skal kunne tiltrekke seg kunder.

Annonse


Problemet er kanskje at norske virksomheter nettopp har vært kritiserte for å ha for lite internasjonale ambisjoner?

– Ja, det stemmer vel det. Men vi ser en endring nå der veldig mange, spesielt såkalte dåt.com-selskaper, vil ut og har globale ambisjoner. Vi har fordelen av å kjøre samme standarder i hele vårt internasjonale nett, sier Rotnes.

UUNET har allerede inngått intensjonsavtaler med flere selskaper som ønsker å ta i bruk deres telehousing-tjenester. Selskapet er internettdivisjonen til det globale telekommunikasjonsselskapet WorldCom.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse