MP3.com

Annonse


Megahit for Mp3.com?

MP3.comEn avtale kan omforme musikkbransjen.

Nettavisen Wired melder at to av de store og seriøse plateselskapene vurderer en avtale, som vil gi tilgang til selskapenes store utvalg av musikk over Internett.

Betaling for hvert kutt

Mellom 75 og 100 millioner dollar tror Wired at det vil være aktuelt for MP3.com å betale for en avtale som gir tilgang til de to selskapenes musikk. I tillegg skal selskapet betale om lag halvannen cent for hver musikkfil som blir lagret på MP3.coms område, og en tredjedels cent for hver låt som blir avspilt over nettet.

Frykter piratkopiering

MP3.com ligger i sak med RIAA, som er den amerikanske platebransjens interesseorganisasjon. Årsaken er at MP3.com har laget en tjeneste, der forbrukerne har muligheter for å lagre egen musikk på selskapets servere, og selv spille av musikken over nettet senere. RIAA mener at dette åpner for ulovlig kopiering.

Annonse


– Erfaringene viser at det å starte opp uten RIAAs tillatelse var den eneste muligheten vi hadde for å få tjenesten i gang, og få en dialog når det gjelder avgifter for bruk, sier MP3.coms adm. direktør Michael Robertson.

Om avtalen går i havn, så åpner mulighetene seg for selskapet. Men de må stadig løse konflikten med RIAA, og finne en måte å finansiere avgiftene til musikkbransjen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse