Dilbert

Annonse


Dilberts skaper med egen pris

Dilbert Tegneren Scott Adams ga prisen til Dan Wolff i et ikke navngitt programvarehus i Oregon. Han hadde kjøpt inn to voodoo-dukker for 70 dollar, og kistespiker for vel en dollar. Regningen ble attestert av bedriftens visepresident.

Innkjøpet skjedde på en reise til New Orleans.

Svar på kritikk

– Vi spaserte i Bourbon Street og snakket om en bestemt industrianalytiker, som alltid slenger møkk om oss i sitt nyhetsbrev, er Wolffs kommentar. – Akkurat da passerte vi en av voodoo-sjappene i det franske kvarteret. Da utbrøt jeg: La oss lage en voodoo-dukke av industrianalytikeren!

– Min visepresident tok en dukke, ga den til meg sammen med en spikerpakke, og ba meg skrive det på reiseregningen. Tilbake fra reisen fikk jeg en telefon fra regnskapsavdelingen, som betalte da jeg forklarte situasjonen.

Annonse


– Jeg forventer at Dan Wolff vil nå langt, er Scott Adams kommentar.
Dukken ble aldri sendt, og analytikeren skriver ennå giftige nyhetsbrev.

Andre kandidater

Et ikke spesifisert krav om å få dekket bruk av tre sirkuselefanter for å trekke tungt maskineri opp av sølen.

En regning på 2.788.75 dollar (i underkant av 25.000 kroner) for skader på et hotellrom. En selger hadde tent på et propanapparat i hotellrommet før han tok en dusj. Rommet ble antent. 75 cent var krav om å få dekket propanboksen.

En regning for en galvanisert bøtte. Konsulenten skrev at han skulle fylle bøtta med vann, og tre den over en vanskelig kundes hode. Regningen ble avslått, med begrunnelse at en vanlig bøtte umulig kunne passe kundens hode.

Dilbert er en tegneserie som utspiller seg i IT-miljøet. Konkurransen »En latter på din bekostning» ble arrangert av nettstedet Freeworks og med tegneren Scott Adams som dommer. De ti beste søknadene ble belønnet med Dilbertboken: Random Acts of Management. Vinneren fikk fjorten dagen i San Francisco, inkludert en middag med Adams.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse