Annonse


Ny Java for PDA og mobil

Hovedårsakene til Javas store suksess som programmeringsspråk for internettapplikasjoner er at koden har stor portabilitet, fungerer på tvers av terminaler og systemer, og er godt egnet for levering via Internett.

Rettet mot dingser

Forventningene er store til Java 2, ikke minst fordi de nye spesifikasjonene inkluderer et eget miljø for utvikling av applikasjoner for forbrukerapparater, slik som mobiltelefoner og håndholdte datamaskiner.

Java2 kommer i tre utgaver; Standard Edition (J2SE), Enterprise Edition (J2EE) for serverbaserte bedriftsapplikasjoner, og Micro Edition (J2ME) for mindre systemer slik som PDA og mobiltelefon.

Annonse


Toppen av isfjellet

Man kan blant annet se for seg at brukeren laster ned J2ME-programmer til mobiltelefonen sin via, for eksempel, wap-protokollen. Mobilen vil være utstyrt med et “operativsystem” som støtter Java2. Da trenger man ikke ha mye fantasi for å se at dette gir masse nye muligheter for mobile internettjenester. E-post, avanserte meldingstjenester og spill er bare toppen av isfjellet.

Motorola håper å ha sine første J2ME-klare terminaler i butikkene innen utgangen av året.

Les mer om Java 2 på java.sun.com/products/j2me.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse