Annonse


Lad mobil og annet utstyr via PC-en

Psion Connect (tidligere Psion Dacom) er mest kjent for å produsere kommunikasjonsløsninger for mobile enheter som mobiltelefoner og bærbare datamaskiner.

Nå har de kommet opp med en ny oppfinnelse. Hvorfor ikke lade opp telefoner, håndholdte PC-er og annet utstyr via PC-kortet?

Flere varianter

Oppfinnelsen kalles Chargelink, og gjør at du slipper å dra på en hel rekke forskjellige ladere og klumpete adaptere. Ved å koble den ene enden av Chargelink-kabelen til Gold Card Global eller Net Global PC-kort kan du sørge for å holde utstyret oppladet også når du er ute og reiser.

Annonse


Kabelen som lader opp Nokia 7110 veier bare 20 gram. Tilsvarende kabler finnes nå til de fleste av Ericssons telefoner, og det kommer stadig nye varianter til.

Psion håper å kunne tilby ladere ikke bare til mobiltelefoner, men også til annet utstyr som for eksempel PDA-er. Løsninger for Psions egne maskiner finnes selvsagt allerede.

Fordeler og ulemper

Fordelene med en slik lader er flere. Du slipper ikke bare unna med mindre bagasje, på mange hotell er det også sparsomt med stikk-kontakter. På denne måten slipper du å måtte nappe ut stikkontakten til lampen, tv-en eller enda verre; minibaren for å få strøm til dingsene.

Men løsningen har også sine begrensninger. Du får ikke brukt telefonen til dataoverføring så lenge du lader, og du må fyre opp PC-en hver gang batteriet nærmer seg flatt. Med dagens batteriteknologi burde du imidlertid ikke behøve å lade så fryktelig ofte.

I september kommer ytterligere en ny kabel. Denne skal kunne overføre både strøm og data mellom PC og mobiltelefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse