Annonse


Amiga med comeback på PDA

Etter at Commodore gikk konkurs i 1993/94 har det vært mye frem og tilbake med Amiga, som konstant har skiftet planer og eierskap. De siste syv årene har en rekke nye produkter elegant unngått å nå ut på forbrukermarkedet, men en gjeng trofaste Amiga-supportere har holdt maskinen i live.

I januar i år kjøpte Amino produktnavnet og rettigheten fra daværende eier, Gateway, og gikk inn i partnerskap med Tao. Amiga Inc. er nå et eget selskap, og jobber mot lanseringen av den “nye” Amiga, som i lengre tid har vært et sagnomsust prosjekt i visse kretser.

Mot en ny Amiga

Nå slipper selskapet altså utviklingspakken Amiga SDK, som skal være det første nye produktet rettet mot den nye Amiga-plattformen.

Annonse


For utviklere tilbyr Amiga SDK et miljø som skal gjøre det mulig å skalerbart utvikle programmer på alt fra mobiltelefoner via håndholdte datamaskiner, til større maskiner og PC-er.

Amiga OS er i stand til å operere på toppen av andre operativsystemer, og den nye Amiga skal kunne kjøre på Linux, Windows 95/98/NT, Windows CE (som nå er PocketPC), OS/), QNX4, og en rekke andre, opplyser Amiga.

Mektige Java-partnere

I tillegg gikk Amiga nylig inn som partner i en ny internettportal, Devicetop.com, som er rettet mot utviklere som lager web- og mobilt internettinnhold ved hjelp av Java.

Andre partnere i nylanserte Devicetop.com inkluderer Motorola, Sun, og Intel.

Amiga SDK selges for 900 kroner på amiga.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse