Arnt Sommerlund

Annonse


35 ganger raskere enn ISDN

Arnt SommerlundCatch Communications tilbyr alltid pålogget høyhastighets internett og kommunikasjonsløsninger med hastighet opptil 2,3 Mbit pr sekund (Mbps), hvilket er 35 ganger raskere enn ISDN (64 Kbps).

DSL mot ISDN

I første omgang sikter selskapet mot bedriftsmarkedet, men ser at det ligger et stort potensiale i å tilby samme type bredbåndstjenester til privatmarkedet i neste omgang.

– I første omgang tilbyr vi å erstatte bedriftenes ISDN-linjer, som ofte gir dyre og uforutsigbare telefonregninger, med raske »alltid-på-nett»-linjer til faste konkurransedyktige priser, noe vi tror vil bli meget godt mottatt i bedriftsmarkedet, sier forretningsutvikler Trond Larsen.

Teknologien Catch Communications har valgt er SDSL (Symmetric Digital Subscriber Line), hvilket betyr at du kan laste ned filer like rask som du kan sende dem fra deg. Telenor tilbyr selv varianten ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), hvor hastigheten er større ved nedlasting enn ved opplasting – henholdsvis opptil 2,048 og 0,448 Mbps.

Annonse


Neste steg

– Vi tror at DSL-teknologi i forhold til ISDN vil minske kompleksiteten og øke farten for kunden, fordi man alltid er pålogget. Dette er et naturlig steg videre for SMB-markedet tror vi, sier teknisk direktør Halvard Andreassen.

I begynnelsen av juni er Catch sine tjenester tilgjengelig i ni byer i Norge: Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Bodø, Mo i Rana, Harstad og Narvik. Operatøraksessavtalen med Telenor gjør det mulig å tilby bredbåndstjenestene i ytterligere 11 byer innen utgangen av september.

Fokus

Teleselskapet Catch Communications ble etablert i november 1999, og er i dag syv medarbeidere, hvorav fem tidligere Telenor-ansatte. De regner med å øke staben til 12 innen utgangen av året.

Fokus skal ligge på to typer tjenester: bredbånd og billingtjenester.

Selskapet lanserer tre produkter foruten Internett (Catch Speed Internet), de er bynettverk (CityLan), landsnettverk (City2City) og hjemmekontor (Home Office PRO).

Kundevekst

Adm. direktør Kjell Ivar Hansen regner med å hente inn 5.000 kunder innen utgangen av 2001. Andre tilbydere skal kunne pakke og videreselge Catch Communications sine tjenester.

Foreløpig er Hansen forsiktig med både å antyde omsetning og kapitalbehov i selskapet. Men det er klart at Catch Communications skal ha en emisjon i løpet av høsten, for å få kapitalkrefter nok til å gjennomføre planene sine.

Enitel lever transportnett til Catch Communications, mens Telenor altså står for den siste linjebiten (aksessnettet) fra til kunden. På billing-siden er Solect valgt som partner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse