Annonse


Mobilgiganter til MasterCard

MeT-initiativet ble satt i gang av Ericsson, Motorola og Nokia. Nylig kungjorde de at MeT vil gå inn i MasterCards verdensomspennende forum for mobil handel.

Forumet, som nå har over 200 deltakere, ble etablert i november 1999 for å fremme kunnskapsutveksling mellom finansinstitusjoner tilknyttet MasterCard, mobiloperatørene og ledende utviklere av mobiltelefonteknologi.

Mobilen erstatter plastkortene

Muligheten til å kunne foreta sikre elektroniske overføringer fra en personlig bærbar terminal blir regnet som en av de aller viktigste utfordringene for Internett. På denne måten kan mobiltelefonen bli et verktøy for alt fra banktjenester og kreditt-/kontantkorttjenester til fordels- og bonuskortløsninger.

Annonse


Felles standard

Sist gang medlemmene i MasterCards forum for mobil handel møttes var i mars, da mer enn 150 industriaktører fra hele verden møttes i Genval i Belgia.

Under dette møtet ble en rekke løsninger for mobil handel diskutert. Planen er å ha et møte hvert kvartal, og at man til slutt skal ende opp med en felles verdensomspennende standard for mobil handel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse