Penger og mobil

Annonse


Klart for e-faktura

Penger og mobilNetComs bedriftskunder kan til høsten betale fakturaen sin ved hjelp av ett tastetrykk, og snart vil mange andre følge etter.

NetCom sender den elektroniske faktura direkte til kundenes nettbanker, med all nødvendig informasjon ferdig utfylt. E-faktura vil føre til store besparelser i næringslivet.

Ifølge enkelte beregninger kan det dreie seg om flere milliarder når denne betalingsformen blir utbredt.

NetCom er med i et pilotprosjekt sammen med flere store bedrifter, BBS (Bankenes Betalingssentral) og noen av landets største banker, der man planlegger lansering av »eFaktura» til høsten. I første omgang gjelder ordningen fakturaer fra bedrifter til privatpersoner.

Annonse


Varsles med tekstmelding

Den elektroniske faktura sendes elektronisk via BBS, som igjen sender fakturaen videre til kundens nettbank. Alle kunder som har nettbank kan benytte denne betalingsformen, uavhengig av hvilken bankforbindelse man benytter. Kunden kan enten betale fakturaene med »eAvtalegiro», eller selv legge inn betalingene på forfallsdato.

Når kundene mottar nye regninger, kan de bli varslet via e-post eller med en tekstmelding til mobiltelefonen.

Prate om regningene

For bedriftene betyr dette at det opprettes en ny kommunikasjonskanal til hver enkelt kunde. På den måten vil den nye løsningen gi en mulighet til å kommunisere ulik informasjon en-til-en , som for eksempel om nye produkter og tjenester.

– Dette er en typisk vinn-vinn situasjon. E-faktura er en enkel og sikker måte for kundene å betale regningene sine på. I tillegg vil NetCom få en ny viktig kommunikasjonskanal ut til hver enkelt kunde, og i tillegg spare betydelige beløp med den nye betalingsløsningen, sier fungerende informasjonsdirektør Guri Wormdahl.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse