sexpånett.gif

Annonse


Unge og rike kjøper nettsex

sexpånett.gifI 1999 ble det kriminelt å kjøpe seksuelle tjenester i vårt naboland Sverige. Etter dette har sexhandelen minsket på gatene, men i stedet økt på Internett.

Intervjuet kunder og prostituerte

De to svenske studentene, Anna Ström og Lena Nordvinter, ved universitetet i Gøteborg, har skrevet en oppgave om nettprostitusjon, etter å ha uintervjuet både prostituerte og deres kunder, skriver Aftonbladet.

Den 18 år gamle Kristina fra Stockholm arbeider som prostituert og bidro til studien med 1200 e-post fra mannlige sexkjøpere. Fra dette materialet dannet det seg et litt annet bilde av den svenske horekunden, enn det man tidligere hadde.

Det som overrasket de to studentene aller mest, var at de som handlet sex over nett var yngre enn de som handler sex på gaten.

Annonse


Kjøpere mellom 21-30 år

– Kjøperne i vår studie var menn mellom 21-30 år, men tidligere tall viser at de som handler sex er mellom 30-39 år, sier Anna Ström.

Et annet bilde som kommer frem i oppgaven, er at nettprostitusjonen lokker til seg personer som aldri ville kjøpt sex på gaten.

De intervjuede prostituerte opplevde at det var mer velbeslåtte menn som kjøpte sex på nett.

– 95 prosent av mine nettkunder ville aldri kjøpt sex på gaten. Det er IT-direktører og konsulenter. Sønner fra finere familier, skriver en av de prostituerte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse