Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye gambling-tjenester på vei

Ting kan tyde på at noen tror at gambling blir det nye store på wap. I løpet av de siste par dagene har det kommet nyheter om nye gambling-tjenester på wap flere steder i verden.

Det hele faller jo godt inn med et tema vi har fulgt litt i det siste, wap og underholdning. Flere og flere tror at dette vil være blant de viktigste områdene man må ha suksess i for å få wap ut til folket, vi inkludert.

Hos britene

Britiske EuroBet lanserer i disse dager gambling via wap-telefonen, melder det svenske fagtidsskriftet Mobil. Meningen er at etter at man har åpnet en konto hos selskapet skal man satse penger på alt fra Formel 1 til fotball og golf.

Dagens største problem med EuroBets wap-tjeneste er vel at den bare fungerer for britene og at man må ha en Nokia 7110 eller Trium Geo for å få den til å kjøre.

Kunne vært hos britene

Også i den tidligere britiske kolonien Hongkong kan man snart gamble via mobilen. En ny tjeneste fra Ericsson og Netalone, et lokalt internettselskap, skal tilby veddemål, men ifølge en av toppsjefene i Ericsson er det mer på tapetet.

David Almstrom, VP of Business Strategy hos Ericsson forteller at de to selskapene også vil utvikle m-handels-løsninger som billettløsninger, banktjenester og rene shoppingtjenester, skriver Telecom Asia.

Da er det bare for oss nordmenn å vente på hva som skjer fra de norske aktørene. Kanskje man om kort tid vil kunne bruke Norsk Tippings tjenester over mobilen, selv om det kanskje ikke er blant det mest sannsynlige, de er jo tross alt ikke oppe med tippetjenester på det vanlige nettet en gang.