Annonse


Fikk selge wap etter portalrettssak

For rettssaken konsentrerte seg om France Telecom sin bruk av wap-portal, der selskapet, på lik linje som Telenor og NetCom gjør her hjemme, har programmert telefonene sine til å brukes mot sin egen portal.

Som med Microsoft

Spørsmålet i rettssaken var hvorvidt France Telecom kunne fortsette å selge wap-telefoner, for de var anklaget av den franske mobile internettforeningen (AFIM) og internett-tilbyderen Wappup for å ha benyttet sin enorme markedsandeler til å kapre nye markeder, skriver Media Central.

Noe av det samme har vært gjennomgangstema i all verdens IT-aviser det siste året i forbindelse med den amerikanske rettssaken mot Microsoft, som kan ha brukt sin tilnærmet monopolsituasjon til å ødelegge for konkurrenter. Nå ser det ut til at selskapet må splittes opp.

Annonse


Har to uker på seg

Det samme vil imidlertid ikke skje i Frankrike, der domstolen kun krever at kundene må ha en mulighet til å bytte wap-portal på sine telefoner, i tillegg til at man blir informert om at telefonen er predefinert.

France Telecom her frem til 13. juni på å følge dommen. Dersom dette ikke skjer vil salget av selskapets telefoner bli stoppet. De som har kjøpt telefonen før denne datoen vil også få mulighet til å bytte portal. Det franske selskapet har bestemt seg for ikke å anke dommen.

Formannen i AFIM, Sebastien Crozier, var fornøyd med rettens bestemmelser fordi det vil gi wap-brukerne friheten til å velge selv, skriver Media Central.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse