Annonse


France Telecom kjøper Orange

Den tyske mobiloperatøren Mannesmann kjøpte i fjor Orange. Det ga startskuddet til en prosess som endte med at Mannesmann ble kjøpt opp av Vodafone. Meldingene fra EUs kontrollorgan er at Orange må selges ut for at kjøpet skal godkjennes.

Fransk åpning

Samtidig har France Telecom vært på jakt etter innpass på det britiske markedet. Det fører til at de har gått høyt opp i pris. I følge nyhetsbyrået DPA betaler France Telecom over 8.000 Euro per britiske kunde. Da skal Oranges gjeld også være medregnet.

The Wall Street Journal meldte mandag kveld at kjøpet av Orange PLC var godtatt av styret. I følge nyhetstjenesten er prisen vel 36,8 milliarder dollar, eller 330 milliarder kroner. Oppgjøret skal skje i form av både aksjer og kontanter.

Avisen mener at avtalen vil bli offentlig tirsdag, samtidig som at Vodafone legger frem sitt resultat for første kvartal 2000.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse