Annonse


djuice – portalkrigens norske stjerneskudd

– Katalogisering av tjenester og sterk fokus på personifisering er hovedelementer i vår profil når vi nå bygger opp denne portalen, sier Eivind Kristoffersen, visepresident i M-Future, divisjonen i Telenor Mobile Communications som djuice.com foreløpig er organisert under.

Lenkesamling

Til tross for ambisjonene fremstår djuice.com i dag som noe begrenset, og tilbyr ikke stort mer enn en samling kategoriserte linker til utvalgte wap-tjenester.

Riktignok har du muligheten til å lage en egen personlig meny med wap-linker, men djuice.com stiller i skrivende stund ikke med det spekter av tjenester som for eksempel den svenske konkurrenten Halebop, som kan tilby chat, ringetonebibliotek, utskifting av operatørlogo på telefonen, og lesing og skriving av e-post uavhengig av hvor du har konto.

Annonse


På websidene til djuice.com finner du imidlertid veiledning til hvordan du skal konfigurere forskjellige telefoner for portalen. Bruker du Nokia 7110 kan djuice.com automatisk stille dette inn ved å sende en SMS-melding til telefonen din. Et lite bonus er det også at i tillegg til å levere innhold på web og wap, er djuice.com også tilpasset lesing på PDA.

Fremtidig utskilling?

Kristoffersen utelukker ikke at djuice.com kan bli organisert i et eget selskap på et senere tidspunkt. Han opplyser at portalen vil ha en aktiv partnerstrategi både i inn- og utland.

Telenor har allerede ansatt 25 mennesker for å jobbe med djuice.com i Norge, og har konseptet under implementering i en rekke av de andre 15 landene hvor Telenor Mobil opererer.

I så fall vil portalen bli nødt til å konkurrere med andre sterke aktører som også har ambisjoner om å bli verdensledere på wap og mobilt Internett.

– Djuice vil ha en aggregato- rolle og vil nødvendigvis kunne opptre selvstendig over tid. Vi har store internasjonale ambisjoner i dette prosjektet. Men det har også Sonerea med sitt Zed-prosjekt og Telia/Oracle med sin Halebop-portal. Derfor ønsker vi ikke å gå ut med mer detaljerte opplysninger foreløpig, sier Kristoffersen til wapland.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse