Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svensker med mobilhjerte på rett plass

Det nyfødte svenske firmaet Brainheart Capital fokuserer på tjenester for mobilt Internett, og vil, som så få andre, bli størst i verden. Selskapet stiller med en oppstartskapital på to milliarder kroner.

Ulf Jonströmer, tidligere kjent som grunnlegger av Across Wireless (nettopp kjøpt av Sonera for syv milliarder), har selv investert 250 millioner i Brainheart.

Satser på Bluetooth

I tillegg til mobilt Internett skal firmaet også investere i det generelle markedet for mobil kommunikasjon, med fokus på blant annet videospillere, biler og kjøleskap som skal kobles opp mot nettet.

– Hvis apparatene i hjemmet skal være koblet opp, så må det definitivt skje uten flere kabler. Bluetooth må være innebygd i apparatene som er koblet direkte mot Internett, sier Jonströmer til Computer Sweden.

Et nøkkelkonsept i Jonströmers forretningsstrategi er at teknisk utvikling gir langt bedre utfall for aksjeeiere når det drives i små selskap enn i etablerte storkonsern.

Venter ikke på 3G

Selv om Brainheart Capital skal investere i trådløst bredbånd i fremtiden, har ikke firmaet tenkt å vente til teknologien er til stede der for å hive seg på markedet.

– Det finnes mye å gjøre på kort sikt. Ved å trikse litt kan man komme veldig nær tilstanden å være kontinuerlig oppkoblet, sier Jonströmer.

Ute etter folk

Brainheart satser på et dyktig og kompetent team, og vil rekruttere aktivt den kommende tiden.

– Vi kommer til å plukke opp personer med de rette egenskapene før vi faktisk vet hva de skal holde på med. Det er aldri vanskelig å finne business man kan bygge rundt individer med de rette egenskapene, sier Jonströmer til Computer Sweden.