Annonse


Seks wap-kurs hos IT-Akademet

For selv om regjeringen tilbys gratis kurs må noen betale for sulamitten, og det kan fort komme opp i noen tusen, for salgssjef Johnny Carlsen røper at det koster omtrent 2.800 kroner pr dag, pr elev.

Men det har alltid kostet å følge med i utviklingen og dette er et felt som det er helt klarte flere enn regjeringsmedlemmene som har behov for kunnskap om.

Først i Norge

– IT-Akademiet er den første utdanningsinstitusjonen som tilbyr wapkurs i Norge. Vi har skilt ut kursvirksomheten i en egen avdeling (IT-Professional, red. anm) og nå synes vi det var på høy tid at noen ville tilby wap-kurs, sier salgssjef Johnny Carlsen i IT-Professional til wapland.no

Annonse


– Vi har hatt litt respons på wap-kursene våre, blant annet fra Kreditkassen. Men vi har ikke satt inn det store rushet ennå siden vi fremdeles er i oppstartsfasen, sier han.

Læres opp i Danmark

De seks forskjellige wap-kursene utvikles av en dansk partner som også heter IT-Akademiet. Men det er ikke snakk om samme selskap selv om Carlsen innrømmer at det er en nær partner, men meget dyptgående samarbeid. Det er også disse som utdanner de norske instruktørene.

– Vi sender våre instruktører til Danmark slik at vi får oppdatert de på den nyeste teknologien. Der nede har de fått knallbra kritikk så vi henter inn de beste, sier Carlsen, som regner med at de første instruktørene vil være klare senest i august.

– Men vi har tilgang på instruktører pr i dag. Vi henter inn danskene om det trengs. Men vi har allerede noen norske som har en del erfaring innen emnet og det er disse som vil lære opp regjeringen, sier Carlsen til wapland.no.

Klart i juni

IT-Akademiets kurssenter, IT-Professional, har planer om å sette opp den første bolken med kurser i midten av juni. Da vil det være ett 5-dagers kurs om xml og wml, samt ett kurs innen oppbygging av tjenester og ett kurs om gatewayer og servere.

De seks kursene som tilbys er:

 • Grunnleggende wap
 • Introduksjon til xml
 • Oppbygging av wap-tjenester
 • Programmering i wml
 • Wap salgstrening
 • Wap servere og gatewayer

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse