Annonse


Ny singel sluppet først på mobil

På jentebandets Nylon Beats konserter i Finland er det ingen som holder tente lightere høyt over hodet. Derimot piper melodien fra Not Guilty fra hundrevis av mobiltelefoner på hver eneste konsert – mens Nylon Beat er på scenen.

Kjempesuksess

Pengene strømmer inn. Finnene betaler 1 euro (8,28 norske kroner) for å laste ned sangen og med de minimale distribusjonskostnadene er det allerede blitt god butikk.

Dessuten er det glimrende markedsføring. Da Not Guilty ble sluppet i radioversjon tre uker senere, ble den spilt på alle finske popstasjoner hele dagen. Når cd-versjonen kommer ut denne uken, tippes Not Guilty å gå til topps på de finske hitlistene.

Annonse


– Madonna ligger langt etter oss, sier Nylon Beats sanger Jonna Kosonen til WSJ.com.

Tegneserie på wap

Nylon Beats tekster er fulle av referanser til mobiltelefoner. ”Du stjal mine penger/Jeg stjal din mobil”, synger de i en låt. ”Ring meg”, heter en annen.

Snart kommer en Nylon Beat-tegneserie spesiallaget for wap-telefoner der frontfigur Erin Koivisto vil bli gjennomgangsfigur. Erin sier hun ikke er så glad i å snakke i mobiltelefonen, men at hun derimot sender 250 sms-meldinger i måneden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse