Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny singel sluppet først på mobil

Nylon Beat er de første artistene som har sluppet en ny singel først på mobil. Låten Not Guilty er blitt en stor suksess og tusener av finske fans har lastet den ned til sin mobiltelefon – som ringetone.

På jentebandets Nylon Beats konserter i Finland er det ingen som holder tente lightere høyt over hodet. Derimot piper melodien fra Not Guilty fra hundrevis av mobiltelefoner på hver eneste konsert – mens Nylon Beat er på scenen.

Kjempesuksess

Pengene strømmer inn. Finnene betaler 1 euro (8,28 norske kroner) for å laste ned sangen og med de minimale distribusjonskostnadene er det allerede blitt god butikk.

Dessuten er det glimrende markedsføring. Da Not Guilty ble sluppet i radioversjon tre uker senere, ble den spilt på alle finske popstasjoner hele dagen. Når cd-versjonen kommer ut denne uken, tippes Not Guilty å gå til topps på de finske hitlistene.

– Madonna ligger langt etter oss, sier Nylon Beats sanger Jonna Kosonen til WSJ.com.

Tegneserie på wap

Nylon Beats tekster er fulle av referanser til mobiltelefoner. ”Du stjal mine penger/Jeg stjal din mobil”, synger de i en låt. ”Ring meg”, heter en annen.

Snart kommer en Nylon Beat-tegneserie spesiallaget for wap-telefoner der frontfigur Erin Koivisto vil bli gjennomgangsfigur. Erin sier hun ikke er så glad i å snakke i mobiltelefonen, men at hun derimot sender 250 sms-meldinger i måneden.