Annonse


Lag wap-sider med Dreamweaver

Nokia WML Studio er den første løsningen som tilbyr utviklere muligheten til å lage wml-innhold ved hjelp av Macromedia Dreamweaver, skriver selskapene i en pressemelding.

– Macromedias styrke har alltid vært å levere teknologier som lar utviklere gjøre utrolige ting, og Dreamweaver-objektene i Nokia WML Studio gjør akkurat dette, sier Neil Wooding hos NetMaster Communications, som utvikler løsninger for en rekke større bedrifter.

– Med Nokia WML Studio og Macromedia Dreamweaver kan våre utviklere lage flotte wml-applikasjoner på den korte tiden som trengs når man jobber på nettet, sier han.

Annonse


Grafikk og preview

Nokia WML Studio gir utviklere en forhåndsvisning over hvordan wml-unnholdet vil se ut på Nokias 7100-serie. Programpakken inkludere også et lite program, Macromedia Fireworks Xtra, som gjør at man kan lage små bilder som kan vises på telefonen.

– Det mobile nettet vokser utrolig raskt og dette produktet tilbyr utviklere en rask måte for å lage wap-innhold. Ved å tilby wml-muligheter til den mest brukte webutviklingsløsningen sørger for at flest mulig utviklere kan tilby wml-innhold fra deres eksisterende Internett- og intranettløsninger, sier Monica Hamilton, Director, global strategic partnership program, Nokia.

Bedre opplevelse

– Nokia WML Studio vil resultere i en bedre nettopplevelse for millioner av trådløse brukere. Vårt samarbeid med Nokia er et flott eksempel på hvordan Dreamweaver kan videreutvikles til å levere løsninger og støtte for standarder like fort som nettet utvikles, sier Kevin Lynch, Chief Technology Officer hos Macromedia.

Både Macromedia og Nokia er medlemmer av WAP Forum, industriens eget organ som sto bak Wireless Application Protocol-spesifikasjonen (WAP).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse