Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Visor overtar kontrollen

Det kan se ut som om det nå har begynt å løsne litt når det gjelder tilleggsutstyr til den ferske PDA-en Visor. En av de nyeste modulene er en intelligent infrarød fjernkontroll.

OmniRemote er en tilleggsmodul til Handsprings Visor-serie og den er intet ringere enn en fjernkontroll du kan lære opp selv. Modulen kan sende og motta infrarøde signaler, samt læres opp til å styre så og si alt du har av TV, video og stereoanlegg.

Må temmes

For å lære opp OmniRemote setter du den rett og slett i ”trenemodus” og sender det ønskede signalet fra din ordinære fjernkontroll mens du peker på Visors IR-mottaker.

Det nye lærte signalet kan så tilegnes en knapp du tegner på skjermen, eller du kan omdefinere en av funksjonsknappene på PDA-en til å sende IR-kommandoer.

Deretter kan du la fantasien løpe løpsk mens du lager makroer som gir deg muligheten til å utføre en hel serie kommandoer med bare ett trykk.

Bedre enn software

Nå er det riktignok ingen nyhet at du kan bruke en PDA med infrarød sender som fjernkontroll og OmniRemote har lenge vært tilgjengelig for Palm OS som software.

Fordelen med å kjøpe Visor-modulen er at den etter sigende skal være kompatibel med langt flere infrarøde enheter. Modulen kommer med sin egen IR-sender, som forhåpentligvis har betydelig lengre rekkevidde enn den innebygde senderen i Visor.

Mens softwareutgaven av OmniRemote koster 180 kroner som shareware, må du ut med 540 kroner for modulen når du bestiller via hs.palmgear.com.