Annonse


Ny norsk wap-portal – helt uten wap

Smartportalene er et nettverk av spesialguider som skal en komplett oversikt over de mest populære emneområdene på Internett, blant annet auksjoner, boliger, film, IT, jobb, musikk, nyheter, reiser, shopping og nå også wap.

Fra Danmark

Smartportalene utvikles og eies av det danske internettselskapet Digicom, som ble etablert i 1996. Fra å ha startet med webdesign har selskapet nå i bortimot ett år drevet med utviklingen av disse spesialportaler.

– Ideen sprang ut fra et åpenbart behov for en enklere fremgangsmåte for søking etter relevant og presis informasjon på Internett. Smartportalene går vi etter kvalitet fremfor kvantitet. Hver Smartportal konsentrerer seg om ett spesialområde, for eksempel auksjoner. Til gjengjeld omfatter portalene alle relevante koblinger innen det aktuelle området, sier René Hjetting, direktør i Digicom.

Annonse


– En portal er jo bare interessant hvis brukerne kan være sikre på at den gir en uttømmende behandling av emnet. Innholdet skal være så komplett at brukerne ikke behøver å søke informasjon andre steder, sier han.

Ikke på wap

Da wapland.no prøvde å teste den nye norske ”wap-portalen” viste det seg å være vanskelig å komme inn på wapsidene, som verken var å finne på wap.wapsmart.org, www.wapsmart.org og www.wapsmart.org/wap.

– Det stemmer at vi ikke er å finne på wap for øyeblikket, men vi jobber med en waptjeneste, som vil være en videreføring av den webguiden som man kan se i dag, sier Hjetting til wapland.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse