Annonse


Intel setter fokus på nettverk

Selskapet mener at deres virksomheter innen kommunikasjon og nettverk vil vokse med femti prosent årlig frem til år 2003.

Intel melder at de nå selger for om lag to milliarder i nettverksprodukter, og vel en milliard i kommunikasjon. Selskapet tror på sterk vekst videre.

På grunn av den økonomiske krisen i Asia har flere av brikkeprodusentene kuttet ned investeringer.
– Intel investerte for lite i egen drift i nærmere to år, og vi ser nå at investeringene nå blir bedre tilpasset, sier analytikeren Mark Edelstone i Morgan Stanley Dean Witter til den amerikanske avisen Chicago Tribune.

Intel skal investere for seks milliarder dollar i år, eller vel 55 milliarder kroner. Det er 76 prosent mer enn i fjor. Manglende investeringer har også ført til produsentene har fått leveringsproblem.

Annonse




Selskapet meldte tidligere i uka at de ville investere to milliarder dollar i sin fabrikk i New Mexico. Nyheten førte til at Intels aksjekurs steg, og teknologibørsen Nasdaq fulgte etter.

– Jeg har ikke den minste ide om hva som sender Nasdaq opp og ned på daglig basis, og jeg er ganske sikker på at vår melding ikke sendte Nasdaq noe sted, kommenterte Intels president Craig Barrett på en pressekonferanse i New Dehli tidligere i uka.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse