Shop med wap hos NetCom

De første varene som skal tilbys er cd-er fra Boxman, Pizza fra Peppe’s, konsert- og fotballbilletter, samt artikler fra Aftenpostens arkiv. Disse tjenestene er et ledd i NetComs strategi om å bli en ledende mobil internettaktør, skriver selskapet i en pressemelding.

NetCom-senteret

Samtidig planlegger NetCom å etablere et varehus på nettet, som vil inneholde både fysiske varer og informasjonstjenester, noe cd-ene fra BoxMan og artiklene fra Aftenpostens arkiv er et eksempel på.

Annonse

Denne formen for handel er først og fremst rettet mot såkalte mikrotransaksjoner. Det vil si kjøp for inntil noen hundrelapper. Å handle på denne måten er nytt i den forstand at man betaler via mobilfakturaen eller en elektronisk lommebok på internett.

En elektronisk lommebok er en konto som man på forhånd kan fylle opp med inntil kroner 1000,-. Det er lagt stor vekt på sikre betalingsløsninger. Løsningen for betalingsformidlingen er levert av Siemens og More Magic Software. Den blir internasjonalt vurdert som en av de ledende mobile handelplattformene, skriver NetCom.

Kommer til høsten

I sommer vil en testgruppe prøve ut den nye kjøps- og betalingsformen. Deretter planlegges det lansering for hele markedet i løpet av høsten. Ved lansering blir det lagt opp til kampanjepriser for å venne folk til å handle på denne måten.

– Dette er bare starten for denne handlemåten. I fremtiden vil det være en rekke produkter og tjenester til salgs over waptelefonen og internett. Dette er en rask og sikker måte å foreta innkjøp på, sier fungerende informasjonsdirektør Guri Wormdahl.

Annonse
Annonse