Annonse


Tyskerne sier ja til europeisk superbørs

Fire av representantskapes 21 medlemmer avsto fra og stemme, men ingen stemte mot fusjonen. Kritikere har hevdet at London-børsen får for mye makt, og det var knyttet spenning til om representantskapet ville godkjenne planene.

Neste utfordring for det tette børssamarbeidet er å få aksept fra tre fjerdedeler av London Stock Exchanges (LSE) eiere. LSE-ledelsen sier de står ovenfor en tøff jobb, og at spesielt små og mellomstore britiske meglerhus må se fordelene av fusjonen, skriver Wall Street Journal.

Den nye superbørsen har fått navnet iX, og partene venter at børsen er operativ innen årsskiftet.

Etter planen skal aksjer i tradisjonelle næringssektorer og gamle og etablerte selskaper i fremtiden få hovedsete i London. Frankfurt overtar hovedansvaret for de såkalte ”nye markedene” med vekt på IT- og andre høyteknologiselskaper.

Annonse


(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse