Annonse


Trådløse trender for Pocket PC

Samtidig viste de også frem den allerede eksisterende løsningen som gir trådløs tilgang til Microsoft s Exchange messaging server.

Hva kommer?

Nextcell gir Pocket PC trådløs tilknytning ved hjelp av et CompactFlash-kort som er ventet på markedet i 4. kvartal. Enheten har fått navnet Pocket Spider og er en mobiltelefonkort som plugges til lommepc-en via den standariserte CF-porten på toppen av disse maskinene.

Kortet benytter CDPD (Cellular Digital Packet Data) og er ment for det amerikanske markedet. Kortet gir tilgang til Internett i realtid (på samme måte som når du benytter en mobiltelefon med innbygget modem). Nextcell vil også bygge inn en GPS (Globalt posisjoneringssystem) i enheten.

Annonse


Dyre enheter

CDPD modemkort vil imidlertid komme på markedet allerede i August, da Novatel Wireless planlegger å slippe sitt modem for HP-Jornada Pocket PC. Kortet er ventet å koste om lag 369 dollar og blir neppe allemannseie med det første.

Men det er ikke bare Microsoft som tenker trådløst. Et CDPD-modem for Palm III finnes allerede, og i august vil Novatel også tilby løsningen til Palm IIIc, samt et springboard med CDPD til Handspring Visor. Nextcell jobber dessuten med en løsning for den planlagte Palm-baserte PDA-en fra TRG.

Industriløsninger

Pocket PC er ikke bare for konsumentmarkedet. Symbol Technologies har utviklet en enhet til industribruk med strekkodeleser og tilgang til lokale og eksterne nett.

Det jobbes også med å utvikle systemer for helsevesenet, slik at en lege med en Pocket PC skal kunne være oppdatert på journaler og medisinering, melder nettstedet anywhereyougo.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse