Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor fikk lisens i Marokko

Telenor har fått lisens for å sette opp satellittnettverk i Marokko. Telenor hadde et av de laveste budene, men ble likevel valgt.

Satellitt
Totalt deles det ut tre lisenser for slike nettverk.

Satellittnettverket skal kunne tilby komplette kommunikasjonsløsninger både nasjonalt og internasjonalt for næringslivet i Marokko. Telenor vil investere 25 millioner kroner i lisenser og infrastruktur i Marokko allerede i år.

Telenor etablerer seg i Marokko for å bygge ut og drifte et satellittnettverk (VSat). Nettet skal knyttes opp mot Norge via satellitt for å tilby internasjonal trafikk.

Løsningen omfatter Internett og voice over IP.

Det ble i alt tildelt tre lisenser for å etablere et satellittnettverk i Marokko. Finansielt var budet fra Telenor blant de laveste, men ble likevel valgt på grunn av kompetansen Telenor har på området.

Et relativt lite antall av innbyggerne i Marokko har fast- og mobiltelefon. Landet har 30 millioner innbyggere.

Marokko er et marked i positiv utvikling og den økonomiske veksten i landet er for tiden blant de høyeste i Afrika, og kan sammenlignes med flere land i Sentral-Europa. I mars i år ble det inngått en avtale om utvikling av frihandel mellom Marokko og EU fra nå og frem til 2012.

– For Telenor er Marokko et nytt og spennende marked med gode utviklingsmuligheter. Man regner med at det i Europa finnes 3 millioner med marokkansk bakgrunn, noe som framskynder veksten i Marokko, heter det i en pressemelding fra Telenors Knut Digerud, som er direktør for internasjonal forretningsutvikling.