Annonse


– Wap nå, i morgen er det for sent

En ny rapport fra Ovum minner om at wap faktisk bare er en av mange teknologier på markedet. Innen overskuelig fremtid vil mer avanserte protokoller ta over og Ovum nevner særlig system basert på xml som sterke utfordrere.

Vent ikke

Likevel er det all grunn til å satse på wap nå, hevder analytikerne.

– Operatører og innholdsleverandører har ikke råd til å vente på ny teknologi. De kan gå til handling nå ved å heve seg over de overdrevne forventninger og i stedet spille på waps sterke sider. De må bli trådløse datamestere, og oppfordre massene til å ta til seg mobilt Internett ved å levere innovative og bruksnyttige applikasjoner. Det er eneste muligheten til å overleve lenge nok til å delta i fremtidens markedskamp, sier Michele Mackenzie, hovedforfatter av rapporten.

Annonse


Bakrusen kommer

Kundestøtte er også et særdeles viktig satsningsområde, hevder Ovum. Når brukerne har kommet over all hypen rundt wap er det stor fare for skuffelse over teknologien.

– Operatøren er ansvarlig for å kontrollere brukerens forventninger til tjenestene og vil være de første brukerne henvender seg til når ”wap-bakrusen” gjør seg gjeldende, sier hun.

Ovum ser på 2006

Rapporten spår 1,5 milliarder mobilabonnenter i verden innen 2006, hvorav 684 millioner vil være utstyrt med nettlesere (wap eller tilsvarende). Til sammenligning forventes 500 millioner internettbrukere over faste linjer.

Ovum tror mobile nettsurfere vil generere en omsetning på tre tusen milliarder kroner i 2006.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse